Vil du ta kakene dine fra «god» til «OH MY GOD»?
Dette er mer enn «bare en oppskrift». Her får du vaskekte konditortriks som gjør det digge diggere, og det lekre lekrere. Triks som sjeldent står i kokebøkene, men som er avgjørende for å lage kakene du drømmer om.
Velkommen!
Jeg er din nerdete kakerådgiver og dessertkonsulent – Hege Augestad – på internett også kjent som Konditor Augestad.
Du har sett meg på Bakemesterskapet, og jeg lagde Dubai-sjokolade før det ble kult. Jeg er hissig på Valrhona’n, samtidig som jeg gjerne trøkker en Freia med Daim i nebbet på lørdagskvelden. Låter kjent? Her kan du både være posh og trash – samtidig! Dette er stedet for å forgude fransk eleganse, og samtidig takke nei til overdreven kakepynt.
Velkommen inn til en snobbete, blasfemisk konditorskole!
Jeg er en mester på å balansere smaker, så du får tilbakemeldinger av typen «wow, det er det beste jeg har smakt!»
Mitt mål: At alt du lager etter at du har vært på kurs med meg, skal smelle i kjeften. Tida for å være nervøs for om kaka blir entanes er forbi. Sjokolademoussen skal sende deg til en annen planet av nytelse, og bringebærmakronene skal ikke smake sukker, men tydelig mandel og intenst av bringebær.
Verdiene mine?
-
Nyt!
Søtsaker er nytelse, ikke skam (kroppslig fettfobi har ingenting her å gjøre)
-
Luksus er DIGG
Smaken av spesiallaget sjokolade er helt ubetalelig. Og det er alltid verdt å ta det ekstra steget for utstyret som fungerer og spesialingredienser som gjør det umulige mulig.
-
Du er flere ting
Noen ganger vil man ha byens beste iskrem, andre ganger vil man trøkke en boks tress i trynet (med O’Boy på). Du kan være flere ting på en gang, og du er ikke en dårlig matnerd fordi du også kan sette pris på simpel kjappismat. Alt til sin tid.
-
Basiskunnskap = gull
Du trenger ikke hundre ulike oppskrifter for å lære deg konditorhåndverket, du trenger en grunnleggende verktøykasse. På den måten kan du lage de neste hundre oppskriftene du kommer over, uten å tvile.



Jeg heter Hege Augestad og er konditor. Men ikke den typen som har bakt masse siden jeg var bitteliten, og visste at jeg skulle søke restaurant- og matfag allerede på barneskolen.
Nope, jeg våknet nærmest opp en dag i midten av 20-åra og kjente: DETTE VIL JEG BLI! Jeg kastet ernæringsutdannelsen min på sjøen, og satte ut på en ny reise. Alt startet med en nysgjerrighet for hvordan konditorstjernenes kaker blir til (åpenbart ikke med tryllestav, selv om det ser sånn ut).
Jeg har gått fra å være en helt vanlig amatør som ikke aner hva jeg driver med, til en ekte faglært konditor.
Det startet med Sverre Sætres eminente «Kakeboka». Kjøpte den på Mammutsalg, tenkte det skulle være kjekt å lære seg kaker på ordentlig. En dag.
Og den dagen kom, og noe sa bare KLIKK. Jeg ble helt besatt og ville lære meg ALT!
Kun to måneder senere var jeg casta til Bakemesterskapet, og med det samme innspillingen var ferdig begynte jeg i konditorlæra. Bratt læringskurve er bare fornavnet. Men jeg elsket det!
Etter et uvisst antall dessertbuffeter, afternoon teas, bankettdesserter og napoleonskakestykker på Hotel Bristol, bestod jeg svenneprøven med beste karakter. Og trodde du turboreisen ga seg der? Samme uka som jeg hadde prøven, opprettet jeg aksjeselskap til mitt eget konditori (RIP 2022).
Alt på grunn av en kakebok.
Det jeg prøver å si er at alt kan læres, og det er faktisk mulig å gå fra klumpete muffins til vinkelrette moussekaker med speilglasur. Du trenger bare noen konditortriks.
Stikkordet for mitt univers er SAKTEBAKING. I mitt hjørne av internett er det viktigere å være nøye, framfor å kverne på.
Kvalitet foran kvantitet. Ta seg tid til å la sansene bli stimulert. Omfavne en enkel brownie eller sitronkake på de slappeste dagene.
Aldri tidsestimat på oppskriftene. Pynte mindre. Komponere kaker som ser avanserte ut, men egentlig er enkle. Oppskrifter med oppdeling, så du kan lage mesterverkene dine over flere dager.
Bli bedre kjent med meg
-
Jeg har NM-sølv i Styrkeløft
-
Jeg har møtt de fleste vennene mine, inkludert mannen min, på internett
-
Jeg elsker både heavy metal og Eurovision, og synes karaoke er uironisk gøy
-
Jeg strikker og syr på fritida – målet er en egenprodusert garderobe full av plagg med klassiske snitt fra 1890–1950-tallet!
-
Jeg er på spekteret, og det skal du være glad for! Du får reine ord for penga, oppskrifter som er nøye kalkulert i Excel og høy nerdefaktor
Jeg har hatt ansvaret for å lage dessert og afternoon tea til hundrevis av hotellgjester. Som betyr at alt på tallerkenen må være i tipp topp stand og logistikken må være på stell, ellers får du smake den militære kjøkkenledelsespisken (eller verre: betalende kunder misliker desserten og blir grinete). Dette har lært meg å bli supernøyaktig med alt jeg lager, og å jobbe smart!
Mer Augestad i monitor?
E-postliste
Sørg for å være påmeldt e-postlista mi for konditorsnacks og bransjehemmeligheter! Skriv deg opp for en gratis gave, så er du med!