Blir du varm i hjertet av tanken på en perfekt balansert moussekake?
Vi burde henge! Lurer du på noe om kurs, eller har du andre forespørsler? Du kan kontakte meg!
Ofte stilte spørsmål
Har du fysiske kurs?
Svar: Nei, kun på nett! Men hvis du disponerer et kjøkken kan du gjerne leie meg inn som lærer! Eller jeg kan komme og holde sjokoladesmaking eller noe annet gøy! Ta kontakt!
Jeg vil lære meg croissanter og perfekte kanelboller! Kommer det kurs om det?
Svar:Jeg er konditor, ikke baker! Helt forskjellige svennebrev. Faget mitt er kaker, eclairs, makroner, desserter og sjokolade – kjenner du det bobler innvendig av tanken på denslags, er du på rett sted!
Kan jeg egentlig lære å lage fancy kaker på internett?
Svar: Definitivt! Det er i praksis ikke noen forskjell på å få demonstrert en ting ved et arbeidsbord, eller over video. Det er ikke nødvendig at jeg tar over slikkepotten din for at du skal få det til. Spørsmålene er like enten de stilles muntlig i samme rom, eller via tekst. Jeg har selv lært teknikker på nettkurs som har spart meg for tusenvis da jeg drev konditori. Så – alt er mulig!
Trenger jeg fancy utstyr?
Svar: Siden du er bakenerd, har du antakeligvis en del utstyr fra før. Men du får tips til utstyr som gjør jobben lettere! Hemmelig verktøy som proffene bruker på jobb. Ja, du må google deg frem til hvor du skaffer disse, og du må være kapabel til å kjøpe utstyr på internett fordi sånt utstyr mest sannsynlig ikke finnes på nærbutikken din. Men du er jo en sånn som fikser ting, så det ordner seg!
Hva med fancy ingredienser?
Svar: Enkelte ingredienser gjør det umulige mulig, og disse finner du ikke på nærbutikken. Noen oppskrifter har ingredienser du får tak i på Joker’n, andre krever at du trykker deg inn på en nettbutikk. Alt er mulig å få tak i på internett nå om da’n, og derfor driver vi ikke med substitutter. F.eks: Hvis oppskriften sier at du trenger «pektin NH», så kjøper du pektin NH. Jam Syltepulver will not do.
Men jeg er egentlig ganske god til å bake, er dette for meg?
Svar: Jess! Spesielt for deg som er god til å bake, vil jeg si! Selv om du kan slenge sammen ei formkake i blinde og kan lage sitronkrem,, så kan du alltids ta bakinga et nivå opp. Min erfaring er at selv drivende dyktige hobbykonditorer driver med tungvinte løsninger og vranglære. Jeg viser deg hvordan man ville laget søtsaker på et ekte, fransk konditori!. Du får tips og triks du ikke får i hvilken som helst kokebok. Triks du kun får vite om på proffkjøkken. Et voilà, du kan trylle sammen noe som får vennene dine til å lure på om du har tatt en smugtur innom Pascal på vei til festen.
Du sier man får hjelp på kursene dine. Kan jeg ringe deg når jeg har kakekrise? Døgnåpen hjelpelinje?
Svar: Du får hjelp innen rimelighetens grenser, det vil si: Følger du et kurs får du hjelp i kursperioden. Jeg kan ikke være tilgjengelig på et knips til alle døgnets tider, men jeg kan ta meg god tid til å studere DINE kreasjoner og hjelpe deg å skru til så du får laget akkurat de kakene du drømmer om.
Det er veldig viktig for meg å bruke naturlige og økologiske ingredienser, kan du garantere at oppskriftene legger til rette for det?
Svar: Bruk gjerne økologisk hvis du vil! Det skal sies at jeg er dronninga av konvensjonelle ingredienser og alskens hjelpestoffer (pektiner, xanthangummi, sitronsyre etc), så hvis du leter etter noen som kan lære deg kaker helt uten tilsetningsstoffer, naturlige farger og å lage fyll av vekster fra hagen, så er vi nok ikke en god match.
Jeg har allergi, kan jeg følge kursene dine eller kjøpe oppskrifter?
Svar: Må du leve uten gluten? Flaks! Jeg har erfaring som Cøliakifrue(™) siden 2013, og har en glutenfri versjon av det meste (siden jeg må lage glutenfri variant uansett, hvis jeg skal få hjelp til å spise opp testene mine).
«Men hva med MIN allergi? Får jeg med eggefritt og vegansk alternativ også?» – Min spesialitet er glutenfritt. Trenger du laktosefritt regner jeg med du veit at det bare er å bytte ut melk og fløte med laktosefrie alternativer (og skippe sjokolade med melk), og som erfaren melkefritt-konsument vet du selvsagt at du kan bruke rismelk, Gryr fløte og melkefri melange. Men er du på jakt etter eggefrie vannbakkels og moussekake med speilglasur uten gelatin? Det får noen andre ta seg av! Men jeg skal bjuda på noen google-tips: «Sosa vegan entremet», «sosa vegan macarons» og «loopy whisk egg free dairy free». Velbekomme!
Hege Augestad lærer folket å lage dei beste og finaste kakene!